dilluns, 8 d’abril del 2013

ABELLES I ABELLOTS: EL MÓN POLICIAL

Entre la passejada a la comissaria de policia de Cardedeu i el projecte lligams que vam viure divendres, ens estem tornant uns experts del món policial. 

En Roberto, el padrí de la Lucía, és un dels policies de Llinars. Divendres, i acompanyat per en Jose, el seu caporal, van venir a l'escola a ensenyar-nos en què consisteix la seva feina. 


La primera pregunta, ja la sabíem perfectament! Quina és la feina d'un policia?

- Ajudar les persones i detenir els lladres, va respondre en Pol ben segur de les seves paraules.  
- També posar multes als cotxes, va afegir l'Iu. 
- I de vegades empresonen els lladres, va concloure en Biel. 

En Roberto i en Jose van quedar ben parats de les nostres respostes. Llavors, vam repassar la funció i els colors del semàfor. Algunes abelles i abellots van confessar que de vegades els pares i mares us salteu el semàfor en vermell, al tanto famílies!!


Després ens van ensenyar una alcoholímetre, un aparell que serveix per mesurar quina quantitat de beguda alcohòlica ha ingerit una persona: vi, cervesa... Vam posar alguns exemples perquè al principi ens pensàvem que els adults no poden beure ni aigua abans de conduir. I, posant-hi un broquet, van fer bufar el pare de la Lucía. 0'0, molt bé Fran! 



A continuació, vam simular un robatori. En Victor feia de lladre i la Lucía era la policia que el detenia. Així vam poder veure com es posen les manilles. I vam repetir-ho una segona vegada, canviant els rols. 



També vam veure les bales i vam tocar l'armilla antibales. 



I per últim, vam sortir al pati a fer unes pràctiques amb el semàfor. Uns fèiem de cotxes i altres de vianants. I després vam simular que el semàfor s'havia espatllat i havíem de seguir les ordres que en Roberto ens feia amb mans i xiulet. 


Moltes gràcies Roberto i Jose!!!

Abelles i Abellots (P5)

1 comentari:

  1. Ens ho vam passar molt bé!!! En Roberto i en José, diuen que aquestes abelles i aquests abellots son "uns màquines".
    Gràcies
    Verónica (Lucía)

    ResponElimina