dimarts, 4 de juny del 2013

DARRER PROJECTE LLIGAMS DE LA COMUNITAT DELS PETITS: VA D'OCELLS!


El darrer Projecte Lligams del curs i de l'etapa, va ser, d'allò més interessant! 
Dilluns passat, vam rebre la visita d'en Lluís, la Marta i la Roser, membres del GOT (Grup d'Ornitologia del tenes) i vam passar la tarda parlant, observant, rumiant i aprenent sobre el món d'uns animals que als infants ens fascinen, els ocells. 
Van venir acompanyats de la Mar i l'Àngel, els pares de l'Iu. En Lluís és el seu tiet i ells van encarregar-se d'oferir-nos aquesta suculenta proposta.




La Roser va voler fer-nos algunes preguntes per saber quins coneixements previs teníem i va quedar ben parada! Sobretot de les formigues, que han estat "estudiant" (com elles diuen) aquesta temàtica al llarg del curs. - Bufa, com en saben! Haurem de pujar el nivell..., comentava la Roser. Sort que venien d'allò més preparats i que són uns veritables experts en la temàtica. 





Vam parlar del pardal comú, la mallerenga carbonera, la mallerenga emplomallada, l'estornell, el pit-roig, el blauet...

Tot seguit, la Roser ens va ensenyar uns exemples de menjadores que podem construir per tal de donar aliment als ocells. I en Lluís, una caixa-niu on una família d'ocells havia fet el seu niu. Ens ho ensenyava perquè ja havien abandonat el niu, sinó, no l'hem d'agafar. 






A continuació, vam veure el procès de construcció d'una caixa-niu de la mà d'en Lluís. Mentre la Marta ens ensenyava un prospecte on sortien tots els passos a seguir, en Lluís els anava seguint. En vam fer dues, una que els hi anirà molt bé als pardals per fer el niu i l'altra pel pit-roig. Cada ocell necessita un espai determinat que més s'ajusti a com és, als seus costums, a què menja... Ah! I sabeu, hi ha una peça de fusta que evita que animals com, per exemple, el gat, pugui posar la pota i amb l'urpa, ferir els pollets. 





Per acabar,  vam sortir a buscar un arbre que anés bé per penjar la caixa-niu. 



A partir d'ara, hem d'anar observant aviam si veiem moviment a dins o al voltant de la caixa-niu. Aviam si alguna parella d'ocells decideix fer el seu niu a Can Manent!


Bona nit!

Formigues i Abelles i Abellots (P5)

PD. Els del GOT també tenen un blog! Us deixem l'enllaç per si voleu fer el tafaner!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada