dimecres, 13 de març del 2013

ABELLES I ABELLOTS: A COMISSARIA!

Teníem molt clar que la policia persegueix, atrapa i empresona lladres. Però, què més fa? 

Fa unes setmanes, les abelles de les flors vam demanar a la Marta anar a la comisaria de policia. Després de demanar permís al Cap de la policia i de concertar un dia de visita, avui hem vist satisfetes aquestes ganes. Hem conegut les instal·lacions i la feina de la Policia local de Cardedeu. 

En Ferran, un dels caporals, ha estat l'encarregat d'atendre'ns i respondre totes aquelles preguntes que se'ns han anat apareixent al cap. La nostra visita l'ha alegrat molt, ens ha confessat, perquè té una filla que també fa P5, com nosaltres, i la veritat que s'ha notat amb la paciència, l'atenció i l'amabilitat amb que ens ha tractat.  

Per començar, hem anat a una sala on ens hem presentat i hem xerrat una mica sobre què implica la feina de policia. La seva tasca principal és la d'ajudar a les persones. Quan nens, dones, homes, àvis i àvies tenim qualsevol problema, ells intenten ajudar-nos a resoldre'l.
De la mateixa manera que a casa i a l'escola tenim unes normes, al carrer també n'hi ha unes altres per tal, d'entre tots, tenir-ne cura. Així doncs, ells vetllen perquè les persones les seguim i quan algú incompleix alguna d'aquestes normes, hi intervenen. Ja anàvem agafant confiança amb en Ferran i li hem explicat algunes coses que els pares i mares, algunes vegades, fan malament: saltar-se un semàfor en vermell, aparcar en un lloc prohibit... Si s'equivoquen, és important que nosaltres els hi recordem!





Si mai ens perdem, és important que busquem un policia per tal que ens ajudi a trobar la nostra família. Així com un altra cosa importantíssima. Si mai som a casa o a algun altre lloc i passa quelcom, hi ha un número de tres xifres que, ara que ja tenim 5 i alguns 6 anys, cal que memoritzem. És el...



Trucant a aquest número, podem parlar també amb els mossos, els bombers... i explicar-los què ha passat. 

Havent parlat una estona, en Ferran ens ha ensenyat les instal·lacions: 

El garatge on guarden les motos i les bicicletes. 

Els vestuaris.

Les garjoles. 



A la sala dels caporals, tenen algunes fotos de lladres que es busquen. També aquest mapa de Cardedeu que ens ha cridat l'atenció. Hi ha unes xinxetes i unes agulles de cap de colors clavades en funció del que ha passat. Sabeu que al costat de l'escola, al camp de futbol, va haver-hi un robatori amb força? Hi havia una xinxeta en forma de cercle i de color verd que vol dir això. 


Hi ha persones molt grans que no tenen cap familiar que es pugui fer càrrec d'ells o passen moltes hores soles. En aquest magatzem guarden les claus de casa seva. Si els passa alguna cosa, tenen un comandament i, apretant el botó, els policies saben qui és i van a casa seva a ajudar-lo. 


Els policies fan servir la ràdio per comunicar-se i per coordinar la seva feina. La Mariona ha parlat amb els que estaven fent patrulla. 


Hola! Sóc la Mariona, com esteu?



Per últim, i per posar la cirereta al pastís, en Ferran ens ha ensenyat el cotxe de policia i ha engegat la sirena. Sona de dues maneres diferents, i ben fort!


Moltes gràcies Ferran!!!



I la setmana vinent, on voldreu anar abelles de les fulles?


Bona nit!

Abelles de les flors (P5)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada