dijous, 28 de març del 2013

ABELLES I ABELLOTS: ENTERRAMENT DE LA LARVA I PLAÇA JOAN AMAT


Sort que la vida ens permet situacions d'assaig-error i que l'escola n'és un bon escenari. En l'equivocació hi ha aprenentatge i, generalment, més significatiu que quan ens surt a la primera. Refer camí ens ofereix pensar de nou, partint de l'experiència prèvia per trobar una nova possible solució. Això ens va passar amb les larves de libèl·lula... Mentre els hi preparàvem la casa inundada, alguns de nosaltres ja vam observar que hi havia uns petits foradets a la part de sota per on s'escolaria l'aigua. D'altres, teníem tan clar que la terra faria una mena de tap que no la deixaria passar... Havíem de provar-ho. En tornant del cap de setmana, vam trobar la casa inundada sense una gota d'aigua i les larves amb un aspecte estrany. 

S'han "morit"! Vam dir ben espantats. 
I si els hi posem aigua? Va suggerir la Zoe. 

Vam omplir la gerra i quan vam abocar l'aigua vam quedar ben sorpresos. 

Es mouen! Estan vives!!!

A la tarda, vam fer el mateix procés que havíem fet dies abans en un nou terrari. Aquest cop, sense foradets. Ara bé, a l'agafar les larves per posar-les al seu nou hàbitat... 1, 2, 3, 4, 5, 6... en falta una!!

La vam trobar a l'endemà, enterrada entre la terra de l'antiga casa inundada. Vam córrer a submergir-la a l'aigua però va quedar surant,  ja era massa tard per ella. 

Les abelles de les fulles, van decidir aprofitar la seva passejada per enterrar la larva de libèl·lula. També volien anar a la plaça Joan Amat (al costat del Mil·lenari) a jugar una estona. Així doncs, buscaríem allà un bon lloc per enterrar-la i després anar a jugar. 

Vam agafar la larva, un parell de pales, la bossa de les passejades i la càmara i, apa, en marxa!


La larva de libèl·lula morta.

Buscant un bon lloc per enterrar-la. Havia de ser un espai amagat on les persones no trepitgessin per sobre.


Vam fer el forat i vam posar-hi una mica d'herbes perquè tingués un llitet còmode. Vam tapar-la i vam versionar la cançó que en Pol s'havia inventat el dia de l'entarrement del pinsà. 

 I vam anar a jugar una estona...




 I abans de marxar, la Martina va voler ensenyar-nos el taller de la seva familia.
I vam saludar l'avi Martí


Per cert, sabeu que tenim un truc infalible per fer que el semàfor es posi verd? Bufem ben fort!

La propera setmana, les abelles voladores triaran la seva pròpia aventura!


Un petonàs!!

Abelles i Abellots (P5)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada