dilluns, 13 de maig del 2013

ABELLES I ABELLOTS: CONEIXEM MÉS COSES DE POLÒNIA


De la mà de la Victòria, hem anat descobrint, al llarg d'aquests tres anys, el país de Polònia. Ja ens resulta quotidià i proper, i en sabem unes quantes coses. Dimarts a la tarda, no obstant, en vam aprofundir una mica més. L'Eli i en Toni, la mare i el germà mitjà de la Victòria, van fer un projecte lligams de Polònia. 

Sabeu quins països hem de travessar per tal d'arribar-hi? Doncs, un cop sortim de Catalunya: França i Alemanya. En Toni va saber explicar-nos-ho d'allò més bé, traduïnt del polonès al català tots aquells apunts que la mare li anava fent. A més, ens va mostrar un mapa físic. 




Llavors li va tocar el torn de la Victòria. A casa, tots tres havien preparat un mapa ben il·lustratiu amb alguns dels trets més significatius, per tal que fos més entenedor. El mar es troba a dalt de tot, al nord i les muntanyes a sota, al sud. La bandera del país és blanca i vermella i a l'escut i surt una àliga. També ens van parlar del riu Vistula, de les ciutats de Varsovia i Cracovia i dels animals que més hi podem trobar: l'ós bru, la cabra, el llop, l'equirol, l'eriçó i el picot. 


Tot seguit, vam aprendre una cançó en polonès. T'ensenya el nom de les parts del cos i les vas tocant a mesura que les vas dient, quin embolic i quin riure! Us deixem l'enllaç per si a casa voleu escoltar-la i provar aviam si sou capaços de cantar-la mentre toqueu la part del cos que anomeneu. 






Per acabar, ens van dur un papers de record del projecte lligams. Es tractava d'un seguit de punts que si els uníem per ordre (1, 2, 3...) aconseguíem fer la silueta de Polònia. Un cop feta, podíem acolorir-ho i dibuixar allò que ens havien explicat. 



Moltes gràcies Eli i Toni!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada