dilluns, 6 de maig del 2013

ABELLES I ABELLOTS: VA DE PROJECTES LLIGAMS!


És sentir les paraules "projecte lligams" i els nostres ulls comencen a brillar i les boques a somriure, com gaudim! Feia mesos que no en teníem cap i, darrerament, estem recuperant aquest parèntesi. 

A més del projecte lligams de la llum (que podeu veure unes entrades més avall), aquests dies n'hem tingut tres més. 

Un dia, la Maria i en Marc, els pares d'en Martí, van venir a compartir amb nosaltres una sessió de massatges. En vam fer de dos tipus: 

- Dels elements: l'aigua, la terra, el foc, l'aire i l'espai. 

- Dels animals: formigues, serp, elefant i aranyes. 

Primer, la Maria i en Martí van fer-nos una mostra de com es feia cadascún dels tipus de massatge. 





Vam anar al pis de dalt, a l'espai on els petitons fan la migdiada, per estar més còmodes. Un cop allà, vam organitzar-nos per parelles i vam començar la sessió. 





I vam acabar fent veure que trencàvem un ou al cap de la nostra parella i, llavors, bufant suament al clatell. 

De fons, durant aquells agradables minuts, sonava una cançó de bressol de la India que es diu "Ami tomake". La podeu escoltar a l'enllaç següent: 







Gràcies Maria i Marc!!!


Un altre dia va venir la Marta, la mare de la Martina. És una apassionada de la fotografia i va dur un munt de càmares. Cadascuna diferent, amb les seves característiques i la seva història. Vam parlar de la fotografia en blanc i negre, dels carrets, de les càmares analògiques i les digitals. Sabeu que té una càmara molt resistent que va comprar a Rússia? La feien servir els homes que anaven a la guerra. 







Ens en va deixar unes quantes per practicar en això que en diuen disparar (després d'aclarir que prèmer el botó de la càmara, fer una foto, també es diu disparar). Com ens agrada fer de fotogràfs i fotògrafes!!







I en vam fer unes amb una càmara reflex que es connecta a una petita impressora i imprimeix les fotos amb adhesiu per una banda. Vam enganxar-la a un tros de cartolina i vam decorar-ho al gust, com si es tractés d'un marc de fotos. 






Gràcies Marta!




Coneixeu aquesta patufa tan riallera?  


És la Lluna, la germana de l'Iu. Fa cinc mesos que va néixer i li agraden molt les cançons i els titelles. I l'Iu, fent de germà gran, ha ajudat la mare a presentar l'elefant. 



Tot seguit i entre tots, li hem preparat una panera dels tresors. Es tracta d'una cistella plena d'objectes diferents: de vidre, d'elements naturals, de fusta, de metall... Quan la Lluna ja s'aguanti asseguda, hi començarà a jugar i, d'aquesta manera, anirà descobrint el pes, la forma, el tacte... L'Àngel havia amagat els objectes a diferents racons del pati. Sort que la Mar duia unes fotografies preparades, per no deixar-nos-en cap. Ens hem organitzat i apa, a buscar! 



A dalt, a baix, a sota, a sobre, a la dreta, a l'esquerra... n'hi havien per tot arreu. I alguns costaven molt de trobar.





 Però ho hem aconseguit i en fer el recompte... hi són tots!


I per acabar, uns massatges amb plomes. Als nadons els hi va molt bé per relaxar-se i a nosaltres, també!




Gràcies Àngel, Mar i Lluna!

I demà a la tarda, ens n'espera un altre... Quines ganes!!!

Aviat us l'explicarem!

Abelles i Abellots (P5)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada