dilluns, 4 de febrer del 2013

ABELLES I ABELLOTS: QUIN BOLET M'AGRADA MÉS? (VOTACIÓ)


El dia a dia a l'escola ens ofereix una pràctica diària d'aquelles situacions que hem d'anar aprenent a entomar i resoldre. És un assaig, una preparació per la vida adulta. De la mateixa manera, a l'escola vetllen per l'aparició de tots els llenguatges i el matemàtic, no en pot ser menys! L'estadística i les gràfiques ens ofereixen molta informació, de vegades essencial.  Així doncs, i com fan els adults de tant en tant, votem. Votar és com triar o escollir. És un procés abstracte que l'hem de fer visible i manipulable per tal que, a la nostra edat, hi pugui haver comprensió. Per això, cadascú té un cub de fusta amb la foto personal, representa el nostre vot. 
Després de tantes setmanes immersos en el món dels bolets, la setmana passada vam fer la següent votació: 

QUIN BOLET M'AGRADA MÉS? 

Vam preparar l'espai on es duria a terme la votació. Aviam aquí què hi diu... "Rrrr, uuu... ruvelló!"



Ep! Penseu-ho bé que quan siguem grans i votem en una urna com fan els pares i les mares, un cop fiques el paper a dins, no es pot canviar el vot, ens va explicar un abellot. 

I va començar la votació...



Aquest va ser el resultat. De seguida vam tenir clar quin havia estat el bolet més votat i quin el menys. També ens vam adonar que hi havia hagut cinc bolets que havien quedat empatats en nombre de vots. Els veieu?  



I l'Isaac i la Mariona van fer de secretaris, fent el recompte dels vots.






Fins aviat!

Abelles i Abellots (P5)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada