dilluns, 11 de febrer del 2013

PETIT CONCERT DE PIANO

Enllaçant amb l'audició La puça, de Xavier Montsalvatge, dijous al matí vam tenir una sopresa a l'aula de música. La Pili, la TEI de l'escola, en sap molt de tocar el piano i ens va oferir un petit concert. 




Per començar, ens va interpretar Who will win the argument? (Qui guanyarà la disputa?), del compositor Dmitri Kabalevsky. Si cliqueu l'enllaç de sota podreu veure-ho. 















Després, ens va explicar que es tractava d'un diàleg entre dues persones que no es posen d'acord. -Us sembla que acaben entenent-se o no?, ens va demanar i  va tornar a tocar els darrers acords de la partitura. -Sii!, vam dir tot decidits, i ella estava d'acord, també li sembla que acaba així. Llavors, ens va proposar que representéssim aquesta disputa amb dos titelles, fent veure que cada titella parlava segons el fragment musical que sonava. La Noor i en Teo van atrevir-se a provar-ho. 



Tot seguit, ens va ensenyar la partitura. És un paper en el que apareixen algunes lletres i alguns números però, sobretot, notes musicals. D'aquesta manera, els músics saben quines notes han de fer sonar amb el seu instrument a l'hora de tocar una peça. Sabíeu que és un llenguatge universal? És a dir, que  tots els músics, del racó del món que siguin, sabrien entendre-la.



Per acabar, vam fer un joc. La Pili tocava amb el piano una cançó infantil i nosaltres havíem d'endevinar de quina es tractava. I a ballar una estona!



Formigues i Abelles i Abellots (P5)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada