dimecres, 17 d’abril del 2013

FORMIGUES: COM ES CURA UNA FERIDA?

Aprofitant el projecte del cos humà que estem realitzant i els projectes lligams que les famílies ens feu de tant en tant a l'aula, L'Anna, la mare de la Maria, que és metgessa, ha vingut per solucionar-nos uns quants dubtes en relació amb el tema.

Pel que fa a la qüestió de com es curen les ferides, ens ha explicat que primer cal descartar que no sigui molt profunda ni estigui molt bruta. Quan es tracta d'una rascada o accident lleu, l'aigua i el sabó són el millor aliat per curar.
En canvi, però, quan la ferida és de més magnitud, tenim vàries opcions a seguir:
           - Una gasa estèril amb aigua oxigenada, 
           - amb alcohol
           - o amb iode, que és el que més desinfecta.

I en el cas que la pell s'hagués separat i calguéssin punts, es poden utilitzar els punts de pell, que són com unes tirites, però molt més fortes, i tant eficaces com una agulla i un fil.



Quan ens fem un esquinç o un cop, podem utilitzar la vena, que ens ajuda a mantenir el múscul més rígid i alleuja el dolor que ens causa. Davant d'un trencament d'un os o d'una fisura, els metges utilitzen el guix per immobilitzar-lo i que aquest pugui soldar-se. L'Anna ens ha fet una petita demostració de com s'enguixa un braç.




Una altra de les qüestions que ens ha resolt és el dubte sobre quin és l'ordre de les capes que conformen el cos. Començant des de fora, tenim:
   
- La pell
- Les venes
- El greix
- Els músculs
- Els ossos
- Els òrgans (el cervell es troba protegit per l'os del crani, els pulmons i el cor per les costelles...)

I per acabar, hem pogut observar de ben aprop i, fins i tot tocar, uns pulmons, un cor i un cervell. Ara ja sabem de quin color és aquest últim: de color carn.



Fins ben aviat,

FORMIGUES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada